Yebo 2015

logoYebo!rechthoek

Na 3 succesvolle edities hebben de Zuid-Afrikaanse verantwoordelijken ons wederom gevraagd om in juli 2015 een nieuwe Youth Leadership Trainingcourse te organiseren. We vonden 6 enthousiaste jongeren met al heel wat Afrika ervaring. Dit is zeker geen overbodige luxe om te hebben als een maandje naar ginds trekt om met lokale jongeren en kinderen op een speelplein te staan.
Veel jongeren en veel kinderen zullen wederom kunnen genieten van een gezonde dosis Belgisch enthousiasme en een sterke samenwerking met de Zuid-Afrikaanse vrijwilligers. De ideale basis voor een sterk speelpleinproject!
Door het aanbieden van vorming en jeugdwerk kunnen we jongeren mobiliseren en motiveren om zich in te zetten voor hun leefomgeving. We geven hen de kans nieuwe vaardigheden aan te leren, welke van pas zouden kunnen komen in hun verdere ontwikkeling en het latere beroepsleven. Verder is er het aspect van ‘zinvolle vrije tijdsbesteding’. Via Yebo! en het lokale speelplein, krijgen jongeren en kinderen ook gewoon de kans om weer gewoon jong te zijn en te spelen. Iets wat niet alledaags is voor hen, maar iets waar ze wel allemaal recht op hebben.

WIE ZIJN WE?

Anse
Anse Cornelissen
Woonachtig te Overpelt
Een jongedame met heel wat jeugdwerkervaring op haar  CV. Zo was ze begeleider bij de zomerkampen van de Voorzorg,animator bij Apekop en Center Parks, … en nu
dus klaar om haar ervaring te delen met jongeren in Zuid-Afrika. Tijdens haar opleiding orthopedagogie verbleef ze al enkele maanden in Zuid-Afrika en leerde ze de cultuur alhelemaal kennen. Een ervaring die zeker van pas gaat komen tijdens dit project.

Nore

Nore Jans
Woonachtig te Paal
Nore is een vrijwilliger bij Jeugddienst Don Bosco sinds vorige zomer. Toen trok ze in het kader van de Inleefreis met een groep jongeren naar Zambia. En sindsdien heeft de Afrikakriebel haar te pakken gekregen. Met haar ervaring van Zambia op zak en de vele uren van jeugdwerk in het Rode Kruis opvangcentrum van Heusden is ze klaar om jongeren te gaan vormen in Zuid-Afrika. Genieten en verwonderd worden staat bovenaan haar bucket-list van to-do’s in Zuid-Afrika.

Karlijn

Karlijn Bellekens
Woonachtig te Heist-Op-Den-Berg
Zoals zovelen als kind en jongere al gebeten door de jeugdbeweging. De Chiro van Zonderschot werd jarenlang haar 2de thuis. Eerst als deelnemer en later als leiding van verschillende groepen. Na af te studeren als orthopdegoge begon ze aan een extra opleiding als maatschappelijk werker. Ze kreeg ook reeds de kans om Zuid-Afrika te ontdekken en er vrijwilligerwerk te doen. Zo werkte ze er in een weeshuis en een naschoolse opvang. Ze kijkt al met veel enthousiasme uit naar een nieuwe ervarin in Zuid-Afrika.

Mirte

Mirte Wolfs
Woonachtig te Bocholt
Als kind groeide Mirte op in de Don Bosco school in Hechtel en kwam ze ook uiteindelijk op het Don Bosco speelplein in Heverlee Als animator en hoofdanimator stond ze een hele lange tijd op het speelplein. Ze werd ook vrijwilliger bij Jeugddienst Don Bosco en begeleid er nu mee de animatorcursussen. De voorbije jaren trok ze als internationaal vrijwilliger bij Jeugddienst Don Bosco ook al naar Spanje en Malta. Na de Europa’verovering’ is het nu dus tijd om het zuidelijke continent te ontdekken. En ze zal er klaar voor zijn. Haar creativiteit en enthousiasme zijn zeker kwaliteiten die haar er goed van pas gaan komen.

545912_3725732619065_1689379826_n

Yonathan Cattrysse
Woonachtig te Halle
Yonathan ging als kind naar school in Don Bosco Halle. Don Bosco is dus zeker geen vreemde voor hem. Sinds enkele jaren is hij actief als animator op het Don Bosco speelplein in Halle. Tijdens het schooljaar werkt hij in de kinderopvang en studeert hij jeugd- en gehandictaptenzorg. Het is hoog tijd om al die ervaring met kinderen en jongeren in te zetten buiten Europa!

IMG_3326

Joeri Brisaert
Woonachtig te Leuven
Joeri is stafmedewerker vorming bij Jeugddienst Don Bosco. Hij is al jaren vrijwilliger bij Speelplein Don Bosco Halle en vervolgens bij Jeugddienst Don Bosco. Als internationaal vrijwilliger is hij al getrokken naar Duitsland en Slovenië. Vrijwilligerswerk buiten Europa was er nog nooit van gekomen en deze kans wilt hij zeker niet laten liggen.

 

Yebo 2015 wordt gesteund door  http://www.donboscostichting.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: