Team Paco

Jeugddienst Don Bosco_TeamPaco_Malawi_08

Met het project Team Paco, willen we jonge mensen de kans geven om hun ervaring in het speelpleinwerk te verruimen naar een andere cultuur en context.

Wist je dat er in Zambia, Malawi en Namibië ook speelpleinen en jeugdcentra met kinderen zijn? Wist je dat er net als hier ook vele vrijwilligers animator zijn op deze speelpleinen? … Neen? Dan is het aan jou om dit te gaan ontdekken! Met een groepje Belgische vrijwilligers­ trekken we sinds enkele jaren naar verschillende plaatsen in Zambia. Sinds 2013 ondersteunen we ook lokale speelpleinwerkingen in Namibië en Malawi.
Ter plaatse organiseren we een vorming animator voor jongeren en ouderen die zich inzetten op de speelpleinwerkingen. Samen met de lokale vrijwilligers gaan we op zoek naar de beste methodieken en cursusinhouden­ ­om daarna samen vorming te geven. We proberen steeds vanuit een ervaringsgerichte­ aanpak aan de slag te gaan om zo het beste in de animatoren naar boven­ te halen. Je leert op deze manier­ ook veel bij over de Afrikaanse manier van werken.

Tijdens het tweede gedeelte van het project sta je samen met de lokale jongeren en vrijwilligers op het speelplein. Je begeleidt de jongeren in hun rol als animator en organiseert­ met hen activiteiten­ voor de vele kinderen. Vast en zeker bezorg je de Afrikaanse kinderen,­ jongeren en natuurlijk ook jezelf een zalige tijd. Het nauwe samenwerken en samenleven in een mooi kader, zorgt er voor dat het een intense en leerrijke ervaring wordt die je nog lang met je zal meedragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: