Inleefreis Zambia 2011

Vanaf 2011 organiseert Jeugddienst Don Bosco vzw ook een echte inleefreis naar Zambia! Samen met een groepje van een tiental Vlaamse jongeren trek je (samen met enkele begeleiders) naar Zambia voor een complete onderdompeling in de Zambiaanse cultuur. We gaan helemaal back to basics en steken de handen uit de mouwen voor de opbouw van een typisch Zambiaans dorpje helemaal in het noorden van het land. We trekken 4 weken (van half juli tot half augustus) naar Zambia en engageren ons in een lokale gemeenschap waar samenwerking met de lokale bevolking centraal staat, waar we zullen meehelpen aan enkele projecten (zoals het meehelpen aan de bouw van een study hall, helpen op de boerderij en op de velden,… ) en in de namiddag ook geregeld met de kinderen van het dorpje zullen spelen zodat ook zij een onvergetelijke tijd beleven!

Onze partner ter plaatse zijn de Salesianen van Don Bosco, meer bepaald de Salesiaanse gemeenschap van Lufubu. (Voor contactgegevens, neem contact op met verantwoordelijke van Jeugddienst Don Bosco vzw)

In 2011 werden we gevraagd om in Lufubu mee te helpen aan de bouw van een studiehal.Deze dient voor de basiseducatie van de kinderen uit het dorp ‘Lufubu’ en voor huiswerkbegeleiding en buitenschoolse opvang tijdens de avonden wanneer het donker is. De hal werd ook voorzien van de nodige electriciteit, wat niet altijd evident is in deze kleine dorpen. Verder hielp de groep jongeren in d edagelijkse leven van de plaatselijke bevolking. Er werd geholpen op de boerderij en er werden activiteiten georganiseerd op het speelpleintje zodat ook de kinderen zich zouden kunnen uitleven.

Het werd een fantastische ervaring voor de jongeren en ze kwamen allemaal met een rugzak vol fijne en indrukwekkende ervaringen naar huis. Onze lokale partner liet zich ook enkel lovend uit over de aanwezigheid van Jeugddienst Don Bosco. Dit was het signaal om het project ook in 2012 voort te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: