Ushirika 2012

Jeugddienst Don Bosco heeft naast haar Inleefreis in Zambia ook een vorminsgproject lopen in het Afrikaanse land, nl. Ushirika. Sinds een 4-tal jaar trekken elke zomer een aantal vrijwilligers van Jeugddienst Don Bosco naar verschillende speelpleinen in Zambia om er een  animatorcursus te geven en animatoren te begeleiden op het speelplein.

Ushrika oftewel “samenwerken” in het Swahili staat centraal in dit vormingsproject. Samen met lokale jongeren begeleiden we de cursus en proberen we in een sfeer van wederzijds leren de jongeren en onszelf klaar te stomen om achteraf op het lokale speelplein actief te zijn.

Gekend als TEAM PACO, worden we elk jaar steeds heel gastvrij ontvangen door de jongeren en de lokale Salesianen. Zo waren we de voorbije jaren reeds te gast in de gemeenschappen van Chingola, Kabwe, Bauleni en Lilongwe.

USHIRIKA 2012

Dit jaar trekken we  met 5 jonge vrijwilligers naar Zambia. Na de geslaagde  cursus van vorig jaar in Kabwe en Chingola, kozen we er dit jaar voor om een oratorio (= speelplein) te gaan ondersteunen in Baulenin. Verder zullen er ook wederom in Kabwe animatoren gevormd worden.

Hierbij volgteen korte presentatie van de 2 teams.

TEAM PACO KABWE

Naam: Wim Collin
Leeftijd: 34 jaar
Woonachtig te: Dilbeek
Beroep: Pedagogisch stafmedewerker Zinspeling bij Jeugddienst Don Bosco
Nice to know: Wim heeft in zijn leven al vele plaatsen bezocht, maar is nog nooit in Afrika geweest. Als salesiaan van Don Bosco zijnde zullen de jongeren hem ginds met open armen ontvangen. Wim is een kei in het ontwerpen van folders en posters en heeft een voorliefde voor fotografie.

Naam: Tom Hamels
Leeftijd: 23 jaar
Woonachtig te: Leuven
Studies: afgestudeerd aan de KUL in 2012, richting ziekenhuismanagement.
Nice to know: Tom is opgegroeid met het Don Bosco jeugdwerk. Hij is jaar en dag actief geweest als animator, hoofdanimator en stuurgroep op Speelplein DB Oud Heverlee. Veder heeft hij ook zijn pluimen verdiend als districtscommissaris bij de Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Naam: Ine Misselyn
Leeftijd: 20 jaar
Woonachtig te: Moorslede
Studies: Orthopedagogie
Nice to know: Ineke is afkomstig uit het heel verre West-Vlaanderen. Ze is een fan van metal muziek, ook al zou je haar dit niet aangeven. Ze gaat ook geregeld naar het 1ste klasse voetbal kijken in Kortrijk. De ultieme vrouw dus :-).

TEAM PACO BAULENI

Naam: Janne Theuwissen
Leeftijd: 22 jaar
Woonachtig te: Leuven
Studies: studeerde in 2012 af aan de KUL in de richting Pharmaceutica.
Nice to know: Janne is afkomstig uit het Limburgse Eksel. Al jaren woont ze in Leuven en is ze vrijwilliger op Speelplein Groene Zone en bij Jeugddienst Don Bosco. Janne ging vorig jaar ook mee met het Ushirika-project en verbleef toen in Kabwe.

Naam: Fonny Grootjans
Leeftijd: 30 jaar
Woonachtig te: Leuven
Werkt bij: pedagogisch stafmedewerker internationale projecten bij jeugddienst Don Bosco
Nice to know: Fonny startte 13 jaar geleden met veel tegenzin zijn carrière als animator. Toch raakte hij gebeten door het jeugdwerk en is sinds 2012 ook tewerkgesteld bij Jeugddienst Don Bosco. Hij houdt van voetballen, chocolade en allerlei streken uithalen.

2 responses

20 07 2012
Laura

Speelplein ‘groenen zonen?’ :p

23 07 2012
ela

the world is demanding an english version of the blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: