Inleefreis Zambia

Jeugddienst Don Bosco_Zambia inleefreis_01

Tijdens het vrijwilligersproject vertrekken we samen met een tiental jongeren en begeleiders naar Zambia voor een complete onderdompeling in de Afrikaanse cultuur.
Zambia, een prachtig land met schitterende­ natuur, hartelijke mensen­ en een mooie cultuur. Net van deze schoonheid willen we allen meegenieten.

In de stad of dorp waar we naartoe trekken, dragen we een steentje bij aan de lokale samenleving. We zetten ons met z’n allen in voor het lokale Don Boscospeelplein. We organiseren verscheidene activiteiten, spelen veel spelletjes en doen mee aan sport. De spelende kinderen geeft steeds een boost van energie en blijdschap. Prachtig om te zien dat jeugdwerk en spelen verbindend werkt over de hele wereld. Naast onze inzet op het speelplein steken we ook onze handen uit de mouwen in het lokale Don Boscoproject. Vaak gaat het hier over een opvangcentrum voor kwetsbare kinderen, straatjongeren, lagere of kleuterschool… We helpen mee waar nodig is: het opknappen van een schoolaccommodatie, in de school een handje toesteken tijdens het koken, fundamenten leggen voor een nieuwe leefgroep…we zetten zoveel mogelijk van onze talenten in waar nodig.

Een heel gevarieerd programma dus waar zowel de Zambiaanse jongeren als wij veel plezier aan beleven.
Door nauw met de plaatselijke bevolking samen te leven, eten en werken, leren we de Zambiaanse cultuur op een aangename manier kennen. We bouwen vriendschappen op en beleven momenten waar we de rest van je leven met veel vreugde aan zal terugdenken. We worden er helemaal geïnspireerd door de Afrikaanse manier van leven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: