Angola

Op 13 mei 2014 vertrekt er een nieuwe vrijwilliger naar verre oorden om er zich te smijten in het vrijwilligerswerk.
Thijs Jacobs, een jongeman uit Alken (Limburg) trekt richting Angola om er zich een jaar in te zetten voor de plaatselijke Salesiaan jongerenhuizen. Hij zal er aan de slag gaan in Luanda en werken met straatjongeren en -kinderen. Helemaal in de geest van Don Bosco dus.

Don Bosco Angola heeft een grote traditie in het werken met buitenlandse vrijwilligers. Zo kwamen er de voorbije jaren jongeren uit Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk, Slovakije, Argentinië, Brazilië, Uruguay, Paraguay, Ecuador, Slovenië en Oostenrijk. Met Thijs zal er nu dus ook een Belg aan de slag gaan.  Thijs zal verblijven in de buurt van de Salesiaanse missiepost en zal er een huis delen met 5 andere vrijwilligers: een Braziliaans koppel, een jonge Portugees, een Pool en een Oostenrijker. Een smeltkroes van culturen dus.

Hij heeft al heel wat ervaring in het buitenlands vrijwilligerswerk. Zo trok Thijs met Vides reeds naar Petrolina in Brazilië. Hij werkte er mee in het Petrapeproject, een weeshuis voor kinderen en adolescenten die (een tijdje) niet meer door hun familie kunnen worden opgevangen.
Na zijn verblijf in Brazilië is Thijs gedurende 4 jaar Portugese lessen gaan volgen. Dit zal hem zeker van pas komen in deze voormalige Portugese kolonie.

Jeugddienst Don Bosco wil Thijs alvast alle succes toewensen: een leerrijke en onvergetelijke, een veilig verblijf, veel mooie en inspirerende ontmoetingen en vooral heel veel leuke momenten.
BOA SORTE Thijs!

 

Wil je al een  impressie over het project waar Thijs naartoe trekt, bekijk dan dit You Tube filmpje . (wel in het Spaans)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: