Het einde in zicht :(

21 03 2018

Hey!

We zijn alweer bijna drie weken verder. Deze keer is het heel wat stiller in ons huisje terwijl ik deze blog schrijf. Lianne en Sharon vertrokken voorbije weekend namelijk terug naar Nederland. Geen leuk moment, want dat wilt zeggen dat ook mijn periode in Swaziland stilletjes aan op zijn einde komt. Lianne en Sharon zijn momenteel alweer terug in Nederland en hebben al hun warme kleren terug mogen bovenhalen. Gelukkig kan ik nog een kleine maand genieten van al mijn kleedjes en topjes!

Door het vertrek van Lianne en Sharon was voorbije weekend erg druk! Zij organiseerden een braai voor alle jongeren. Bijna iedereen was erbij, super dagje!! Ook de laatste filmavonden werden gedaan, opdat uiteindelijk het afscheid kon volgen.. Een moment waar zowel vrijwilligers als jongeren enorm naar opkijken. Het sfeertje dat er hing zorgde er dan ook voor dat ik mijn afscheid (dat er algauw aankomt) nog zoveel mogelijk probeer te verdringen.

Voorbije week zorgden we ervoor dat het reïntegratieplan afgerond werd. Er is nu een volledig document opgesteld, waaraan de organisatie in de toekomst hopelijk veel aan zal hebben! Ook mijn dagindeling ziet er alweer ietsje anders uit. Nu Lianne de libraryklassen niet meer kan doen, neem ik deze volledig over samen met Kia. Maandag, dinsdag en woensdag staan dus in het teken van deze lessen. Woensdag (na de libraryles), donderdag en vrijdag breng ik op de kleuterschool door.

29467856_10215451399187289_5034180615600078848_o

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al weten zijn er twee projecten waar wij mee bezig zijn. De eerste is het opzetten van een irrigatiesysteem. We besloten om in twee van de huizen van MYC een dergelijk systeem te installeren. Deze zou ervoor zorgen dat regenwater efficiënt opgevangen wordt en vervolgens gebruikt kan worden om het hele jaar door een tuin met allerlei gewassen te onderhouden! Momenteel is hier namelijk niet voldoende water voor voorhanden! Heel wat mensen stortten reeds centjes om ons bij dit project te helpen. Ondertussen is het geld dan ook overgemaakt naar de organisatie, opdat volgende week de nodige materialen aangekocht kunnen worden! Als alles vlot verloopt zal het irrigatiesysteem over twee weken geïnstalleerd worden!! Ik zorg er zeker voor dat hier foto’s van gepubliceerd worden.

Voor het tweede project echter hebben we jullie hulp nog nodig!!! Elk huis van MYC heeft een studeerruimte. Deze ruimte wordt dagelijks door de jongeren gebruikt, aangezien educatie erg serieus genomen wordt en zeer waardevol is voor de toekomst van deze jongeren. Deze studeerruimtes zijn echter in zeeeer slechte toestand! Zo vind je banken waar je enkel nog maar op een ijzeren frame kunt zitten, tafels waar stukken uit zijn,… Aangezien in deze ruimtes zoveel uren worden doorgebracht lijkt het ons heel belangrijk dat deze vernieuwd kunnen worden! Het plan is om de banken en tafels volledig te vervangen. Zoals sommigen van jullie waarschijnlijk reeds op facebook zagen hebben we nog heel wat centjes nodig om te verwezenlijken! Heel wat mensen deden reeds een bijdrage, waardoor bijna 1/4 van het totale bedrag is ingezameld, waarvoor heel veel dank!!! MAAR we zijn er nog niet… met nog maar enkele weken te gaan voor mij dringt de tijd enorm. Heel graag zou ik er nog bij zijn om het project te verwezenlijken! We hebben jullie hulp dus enorm hard nodig! Elke euro die je kan missen betekent hier een enorm verschil. Wil je graag een donatie sturen dan kan dit op het volgende rekeningnummer: BE02 9731 8056 6140

Alvast heel erg bedankt!! Ik probeer jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden!

Groetjes Annelien en tot gauw!


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: