Vernieuwde planning, kleren en marimba!

5 03 2018

Hey daar!

Het is alweer véél te lang geleden! Maar hier krijgen jullie toch nog eens een update over hoe mijn dagen er de laatste tijd uitzien! Ik kan je alvast één iets vertellen: er zijn nauwelijks momenten waarop ik even helemaal niets te doen heb.

De laatste weken probeerde ik voornamelijk terug een routine in mijn dagen te krijgen. Vorige keer vertelde ik jullie dat ik misschien computerlessen zou geven aan de studenten in de kleuteropleiding. Aangezien er geen computerleerkracht was heb ik deze lessen de voorbije twee weken inderdaad op mij genomen. Ook de les omtrent gezondheid was tijdelijk niet voorzien van een leerkracht, waardoor ik ook deze samen met Sharon op mij nam! Intussen is er terug een leerkracht voor beide vakken, waardoor ik terug op zoek kon gaan naar een andere dagindeling. De computerleerkracht gaf wel aan dat het een extra hulp zou kunnen zijn als ik hem af en toe bijsta in zijn lessen, dus ik wacht nog even af wat daaromtrent juist verwacht wordt van mij.

Daarnaast ben ik ook heel erg druk bezig met het neerzetten van een reïntegratiebeleid voor de organisatie. In een eerdere blog legde ik jullie waarschijnlijk al uit dat na overleg de organisatie besloot Sharon, Lianne en mij hier graag rond aan het werk te zien. Na heel wat interviews kregen we een idee van wat reïntegratie in deze organisatie betekent. Van daaruit gingen we aan de slag om dit op papier uit te werken en ideeën hieromtrent toe te voegen. Deze week was onze eerste grote vergadering over het plan dat reeds op papier staat. Het is nog maar een eerste versie, waaraan nog erg veel aanpassingen gedaan kunnen worden, maar hopelijk is het een begin van een plan die algauw door de hele organisatie gekend is en strikt kan opgevolgd worden.

Zo’n twee weken terug werd onze vrijwilligersgroep ook wat uitgebreid! Er kwamen twee meisjes aan uit Finland, die hier drie maanden zullen doorbrengen in het teken van hun studie. We probeerden hen reeds rond te leiden door de stad, namen hen mee naar Swazi Candles, introduceerden hen aan een deel van de jongeren,… Het doet erg denken aan onze eerste weken in Swaziland! Zij hebben namelijk nog geen planning, waardoor hun dagen voornamelijk bestaan uit wachten, wachten en nog eens wachten. Over twee weken echter zijn we alweer met vier vrijwilligers, aangezien Lianne en Sharon dan terug naar Nederland zullen vertrekken. Jawel… de eerste zes maanden zitten er dan al op!! Ongeloofelijk hoe snel dat ging. Dat betekent ineens ook dat er op dat moment nog maar 1 maand rest voor mij. Het is een heel erg gek idee dat ik Swaziland dan achter mij zal moeten laten, maar ik ben ook wel volledig klaar om in het werkleven te stappen! In de weinige vrije momenten die ik heb probeer ik dan ook alvast mijn CV in orde te brengen en vacatures in de gaten te houden!

In mijn vorige blog vertelde ik jullie ook over het feit dat ik alle kleren die door mijn ouders meegenomen waren per maat had gesorteerd. Samen met de kleren die Lianne aangekregen had stelden we pakketjes samen voor elke jongere van het project! Intussen zijn deze pakketjes ook allemaal rondgedeeld. Iedereen was heel blij met de kleren die ze ontvingen! Tegenwoordig zien we dan ook heel wat jongeren met gekende kledingsstukken rondlopen!! Ik wil iedereen die kleren doneerde via deze weg dan ook nog eens heel erg bedanken. Wanneer wij namelijk iets niet meer mooi vinden, het beu gedragen zijn of het gewoon niet meer in de mode is, wordt het vergeten in een hoekje van onze kledingkast. Jullie kledingsstukken krijgen een heel nieuw leven bij de jongeren van MYC, en ik kan jullie verzekeren dat de ze hier niet in een vergeten hoekje terecht zullen komen!

Ten slotte was er het voorbije weekend een marimba-optreden! Dit is sowieso heel erg fijn om bij te wonen, maar deze keer was toch wat extra speciaal. Lianne, Sharon en ik moesten ook twee nummertjes brengen. Ondanks heel wat foutjes in onze liedjes, hebben we er zeker van genoten!

 

 


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: