Christmasfeelings… of niet echt?

21 12 2017

Ho ho ho!

Allereerst wens ik iedereen een hele fijne kerst en een goed Nieuwjaar toe! Dit jaar verlopen de feestdagen voor mij iets anders dan andere jaren. Met 30 graden voelt de aanloop naar Kerst jammer genoeg een heel stuk ongezelliger aan! Hier en daar zie je wel een kerstboom staan, maar deze brengt helaas niet helemaal het kerstgevoel naar boven.

Met het kerstweekend dat eraan komt hebben we wel heel wat te doen. Samen met enkele oud-vrijwilligers, die hier vast wonen, hebben we twee kerstdiners. Op kerst zelf organiseren wij overdag een ‘kerstfeestje’ voor MYC-jongeren die kerst niet met hun familie kunnen vieren. Daarnaast is het plan het feestje ook open te stellen voor kinderen en jongeren die op straat leven en dus geen onderdeel vormen van MYC. We willen heel wat eten voorzien om hen ook een leuke dag te bezorgen dus we hebben nog heel wat inkopen te doen!

De voorbije twee weken zijn we ook druk bezig geweest! We wilden graag proberen meer te betekenen gedurende de periode dat we hier verblijven. We zijn dan ook gaan nadenken welke zaken op organisatorisch vlak volgens ons geoptimaliseerd kunnen worden. Het reïntegratieplan trok onze aandacht. Wanneer jongeren in de residenties van MYC worden opgenomen is het voor iedereen duidelijk dat er een moment komt waarop zij MYC terug zullen moeten verlaten. Momenteel is hieromtrent echter niets gedocumenteerd. Iedereen heeft een globaal idee hoe deze reïntegratie ongeveer verloopt, maar door het gebrek aan duidelijkheid merk je ook bij de jongeren dat hier veel onzekerheid rond heerst. Na met de directie samen te zitten kregen we goedkeuring om ons te verdiepen in hoe reïntegratie momenteel verloopt binnen MYC en hoe deze eventueel beter zou kunnen verlopen. Voorbije week zijn we dan ook volop bezig geweest met het interviewen van mensen om de basis van het reïntegratieplan duidelijk te krijgen. Ons plan is om de maanden die ons nog resten te gebruiken om dit plan goed te documenteren en te proberen aanpassingen door te voeren. Hoe dit allemaal verder zal verlopen vertel ik jullie hopelijk in de komende blogberichten!

Maar eerst is het ook voor ons tijd voor vakantie! Na het drukke Kerstweekend vertrek ik dinsdag samen met Lianne en Sharon naar Zuid-Afrika. Hier zullen we enkele weken met de auto van Durban tot in Kaapstad reizen! Er staan heel wat leuke plekjes op het programma dus wij kijken er enorm hard naar uit!

Groetjesss


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: