Zomervakantie in zicht.

11 12 2017

Hallo!

Deze keer snel terug een blog want de voorbije week is drukker geweest dan verwacht. Ik heb dus weer wat verhalen voor jullie!

Laat ik beginnen bij vorige week vrijdag… een topdag!! Een oud-vrijwilliger sponsorde een uitstap voor alle jongeren naar Mlilwane park en ook wij waren erbij! Mlilwane park is een nationaal park met heel wat dieren en daarnaast is er ook een zwembad te vinden. Deze laatste was de hoofdreden voor ons bezoek want het was warm warm warm (zo’n 33 graden). Bijna alle jongeren waren aanwezig, wat zorgde voor heel wat interessante gesprekjes en de mogelijkheid om wat banden te scheppen met jongeren die ons nog niet zo goed gekend waren. Onderweg naar het zwembad zagen we zebras, aapjes, krokodillen en een soort van hertjes! Ten slotte was er ’s middags ook een braai (barbeque) voorzien, waardoor we heerlijk gegeten hebben! Ik durf het de fijnste dag tot nu toe in Swaziland te noemen!! Achteraf gezien was het ook de laatste dag om de meeste jongeren nog eens goed te spreken, want anders dan in mijn vorige blog beschreven kregen we plots te horen dat alle jongeren 6 december weg zouden zijn.

 

Maandag werden reeds een deel van de jongeren naar huis gebracht door het social welfare team, om de vakantie daar door te brengen. Op dinsdag werd aan ons voorgesteld of we mee wilden jongeren afzetten. Dit leek ons wel een leuk idee, want zo zouden we van enkele jongeren kunnen zien waar ze vandaan komen. Lianne en ik gingen met de pick-up mee die vrij ver jongeren moest afzetten, aangezien wij nog niet veel van Swaziland gezien hadden. Sharon bleef met een andere pick-up in de buurt van Manzini. Wij zaten al vaak vannachter in een pick-up, maar dit was toch nog wel een ander avontuur! Toen de pick-up nog leeg was kozen we de beste plekjes uit, maar hier kwamen al snel 6 kinderen, 6 dozen States (soort van rijst gedoneerd door Amerika), nog wat etenswaren en heel wat plastiek zakken en rugzakken bij in. Alhoewel we intussen al heel wat beperkter waren in ruimte, zaten we nog redelijk comfortabel. Halfweg kwamen we aan de kant van de weg de familie van één van de jongeren tegen. Wij dachten: dit wordt even goeiendag zeggen en doorrijden… Maar nee, vijf minuten later werd de hele familie in de reeds volle laadbak bijgepropt. Bewegen was geen optie meer… de rest van de rit waren wij sardientjes.

Bij één van de meisjes die we afzetten kregen we ook de kans om snel een kijkje in het huisje te nemen. Daar verschoten we toch wel even. Ze vertelde ons dat ze samen leefde met haar grootmoeder en haar oudere broer, maar het huisje waarin ze leefden was niet meer dan 10m²! Toen we binnen keken zagen we slechts één eenpersoonsbed en twee matjes op de grond liggen en dat nam al bijna de gehele ruimte in beslag!

De rest van de week hadden we vanalles en niets te doen. We aten cake met Father Tim, aangezien hij jarig was, we hadden heel wat meetings en brainstormden over wat we de komende weken kunnen betekenen voor het project nu bijna alle jongeren naar huis zijn voor de zomervakantie.

Tot slot is het ook fijn om jullie wat op de hoogte te houden van wat ik in mijn vrije tijd doe. Zo volbrachten we voorbije zondag een serieuze hike! We werden meegevraagd om de Sibebe Rock te beklimmen en zagen dit als een kans. Er werd ons verteld dat de wandeling zo’n 3.5u zou duren dus dat zagen we wel zitten. Achteraf gezien duurde de wandeling 6u, was het 33 graden en moest er vaak meer geklauterd dan gewandeld worden, door alle rotsen waarover we moesten zien te geraken! Het was een hele ervaring. Ik kijk alvast uit naar de volgende hike! Dit weekend zijn we naar een foodtruckfestival geweest! Via via kenden we de persoon die dit evenement mee organiseerde waardoor we zeker een kijkje wilden nemen. Eens aangekomen waren we volop op zoek naar de trucks… Maar nee dit bleek een foodtruckfestival zonder trucks :D. Het was wel een heel gezellige dag!!

Ik probeer voor ik naar Zuid-afrika vertrek (26/12) nog een blog te typen, waarin ik jullie alles zal vertellen over onze voorbereidingen naar Kerstmis toe en wat ons daarnaast nog bezig houdt!

Tot snel!

 

 


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: