Last days in Kabwe Time flies when you are having a good time.

13 08 2015

KIEKEBOE, hier zijn we weer met wat nieuws meer!

Deze vrijdag stonden we weer klaar voor een nieuw schilderproject in Nambe. Met een heel leger achter ons (buurtbewoners) en wij als reeds ervaren team gaven we de ramen van de kerk daar een nieuw kleurtje. We hadden klaargeraakt als onze ‘taxi’ op het afgesproken uur was gearriveerd, maar spijtig genoeg hadden we die dag niet gerekend op de Zambian time (reken maar zeker een dik uurtje of meer erbij 😉 ). Alsof we het nog niet warm genoeg hebben overdag, zochten we ook nog eens de warmte ‘s avonds op. We hadden onze voorbereidingen voor ons kampvuur al goed gedaan, dus moest Fonny ( onze enige man) het vuur in gang krijgen. We maakten er met z’n allen een gezellige avond van: marshmallows eten, griezelfilms vertellen, sterren kijken, …

Na ons traditionele bezoek aan de winkel op een zaterdag (zonder discussie) gingen we in de namiddag naar een voetbalwedstrijd in Makululu. Wat heb je nodig voor veel toeschouwers bij een match? Zes muzungu’s en de rest komt vanzelf. Shana kwam die avond op het schitterende idee om ‘rustig’ ene te gaan drinken. We gingen op zoek , maar kwamen uiteindelijk terecht in een bar met TE luide muziek, veel mannelijke aandacht en zelfs diepzinnige poezie was die avond aanwezig.

Jippie jeej, het is zondag! Dat betekent opstaan, eten en naar de kerk vetrekken met onze chitenges. Geen record van tijdsduur deze keer, maar wel een bedanking van het volk voor onze inzet en werk gedurende deze maand. In de namiddag waren de dames (Fonny moest passen voor een voetbalwedstrijd) uitgenodigd voor een receptie. De papa’s hadden ons goed liggen toen ze na 10 min naast ons aan de elitetafel verdwenen. Gevolg: levende kip in zak als gift op het einde naar huis brengen.

Maandag werkten we onze opdracht in Nambe af. Al dacht de bevolking er anders over en begonnen werkelijk alles dat ze maar zagen een geel kleurtje te geven. Met de rest speelden we een hide en seek special, namelijk kiekeboe. We gingen samen met de bevolking even terug naar onze kindertijd en lieten ons volledig gaan op het plein.

We brachten onze laatste voormiddag nog door in Makululu en bezochten Mozes (Jongen met een beperkig) om hem een geschenkje te geven. Het was geen makkie om hem te vinden in de doolhof van de compound. Jammer genoeg zit ons avontuur in Kabwe er bijna op. Nu nog onze valiezen maken, kamer kuisen, afscheid nemen op het speelplein en onze voorbereidingen maken voor onze Belgische avond als bedanking voor de Fathers.

Ps: Jozefien wil al een ticket boeken om naar Albanie te vertrekken na het gezellige weerzien van Brother Don.
Ps: Shana is de traagste shitengeracer van de hoop (uit wedstrijd gebleken). Ze blijkt wel te beteren in het liegen bij de Mol. Ps: Charlotte heeft een vriendje gevonden in haar cornflakes (wormpje).
Ps: Fonny laat zich graag verwennen door zijn ladies: haartjes geknipt en baard geschoren.
Ps: Tessa en haar kickboxmoves lijken op de paus die uitschuift in zijn bad.
Ps: Marie is al een week op verplicht dieet omdat de peanut butter op is aan tafel.

Advertenties

Acties

Information

One response

19 08 2015
tina

Wat een verhalen Jozefien! Ik kijk er al naar uit om er nog enkele extra’s te vernemen. Welkom in Belgenland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: