Op stap naar ‘Moeliwoeli’ (lees: Mulungushi)

6 08 2015

Goed nieuws: De schilderwerken aan de kerk in Munjama zitten erop!! We zijn trots op ons geleverde werk :)!
Minder goed nieuws: Er waren er toch verschillende die ‘put’problemen (lees: toiletprobelemen) hadden (geen nood, alles is opgelost.)
Ons harde werk hebben we zelf beloond met een overheerlijk etentje in een gezellig restaurantje in Kabwe. Eindelijk nog eens lekker eten na het lekkere, eenzijdige middageten in Munjama. Na de bestelling in het restaurant moesten we slechts een uur wachten (Jozefien anderhalfuur) op ons eten en later ook nog eens op de rekening. Al bij al was het wel gezellig en een leuke ontspanning. Jammer genoeg konden we de volgende ochtend niet lang na genieten van de rust. We vertrokken al vroeg naar de mis in Makululu en kwamen pas buiten na 3 uur en een kwart. Moordend. Gelukkig kregen we na de mis eten. Er was wel een keerzijde aan, we waren de eregasten in de gemeenschap die het buffet openden en op een rij voor de rest zaten.
Maandag was er al snel opnieuw ontspanning. Samen met Father Voldemort vertrokken we naar Mulungushi (volgens Marie gingen we naar Moeliwoeli). Als eerste gingen we op bezoek bij de Sunflowers Family, een weeshuis waar 98 kinderen en jongeren worden opgevangen. Onze mond viel open bij het zien van wat ze allemaal zelf doen en maken. Dit gaat van zelf eten maken tot de bakstenen waarmee ze bouwen en de meststof voor de zelfgekweekte groenten. Father Pieter is de Father die alles opgestart heeft en zorg draagt voor de vele kinderen (hij lijkt stiekem een beetje op Einstein met langer haar). Daarna reden we door naar het meer in Mulungushi waar we een rustige natuurwandeling maakten en enkele rotsen hebben beklommen voor een beter uitzicht. De rit naar Mulungushi was al heftig, maar de terugrit was nog heftiger. Father Voldemort deed zo hard zijn best om niks aan te rijden, maar het mislukte. Hij reed een schattig vogeltje aan… Maar goed als hij is, stopte hij en moesten we het halfdode vogeltje meenemen. Slecht nieuws: Het vogeltje heeft de veel te snelle, hobbelige rit niet overleefd…
Op dinsdag zijn we de school binnen het domein gaan verkennen. Een school speciaal voor straatkinderen. Na een rondleiding en wat kennismaking met de kinderen en verantwoordelijken besloten we om hen te helpen bij het sorteren van de bib. Vanaf nu hebben ze een mooi gesorteerde en geclassificeerde bibliotheek.
Ondertussen zijn we al opnieuw naar Makululu gegaan om ons verzamelde materiaal af te geven, de kindjes blij te maken en afscheid te nemen (de vakantie is nu begonnen). We zullen het missen!

Nog enkele wist je datjes…
Wist je dat….
– Netbal hier Tetbal is. (of Floepbal- borsten die er te pas en te onpas uit het t-shirtje floepen)
– Als je 3 Amarulla’s vraagt je die in 1 glas krijgt (geluk voor Jozefien!!)
– Fonny zondag mag mee voetballen met de echte Don Bosco voetballers van Kabwe.
– Als je een rekening vraagt je best nog een uurtje geduld hebt.
– Er een nieuwe Father is genaamd Father Luppichino of Father Cappucino of gewoon Father Luppi.
– Kontstoten tegen een Zambiaanse vrouw een pijnlijk iets is (zelfs voor Jozefien)
– Tessa best wel goed kant kontshaken (beter dan al de rest van de muzungu’s)
– We in Munjama op een ‘scaford’ hebben gestaan volgens Charlotte (lees: Scaffold)
– Charlotte en Marie gespecialiseerd zijn in Chemie.
– Shana al oefent met de katten te verwennen voor als ze thuis eentje krijgt.

Ooow ja, speciaal voor Banaan hebben we nog enkele foto’s geselecteerd.
IMG_0797 IMG_0857 IMG_0915 IMG_0980 IMG_0997 IMG_1043 IMG_1105 IMG_1129 IMG_1171 IMG_1203 IMG_1354

Advertenties

Acties

Information

One response

8 08 2015
Karolien

Hey Charlotte! Wat een leuke ervaringen daar zeg! Leuk dat we je ook op foto kunnen bewonderen! Geniet er daar nog maar van! Groetjes, tante Mieke, Sofie, Pieter-Jan en Karolien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: