We “bouwen” erop los!

29 07 2015

Het is al eventjes geleden dat je van onze toffe bende nieuwe verhalen te horen hebt gekregen, dus houd je maar vast!

Deze zaterdag vertrokken we (na de eerste keer uitslapen tot 9 uur: zotjes) met z’n allen richting supermarkt. We waren op het schitterende idee gekomen om ’s avonds eens lekker te koken. We kozen een favoriet gerechtje uit: vol-au-vent. Als dessert discussieerden we met vier volop over welke ijssoort het meest geschikt was. Ik kan je wel vertellen: met zes in een keuken en vindingrijk te werk gaan is niet gemakkelijk!

Na onze zondagse mis werden we in de namiddag bij de Italiaanse zuster Amalia verwacht die al meer dan 40 jaar in Zambia woont. We werden verwend met pizza, popcorn en cake. Het was er een ware dierentuin: van de honderden vliegen binnen (die we voortdurend van Amalia moesten doden) tot de legbatterij (250 kippen). We namen ’s avonds afscheid van onze twee Brothers. We haalden hiervoor speciaal onze Belgische bieren en chocolade boven. Deze vielen zeker in de smaak. “Op op alles was op!”

Maandagvoormiddag kwamen we tot een doorbraak in Makululu. Het spel ‘1 2 3 piano’ werd volledig gesnapt! Shana en Tessa besloten hun haren te laten invlechten om zich in te leven in de Afrikaanse cultuur. Een pijnlijke opgave van vier uur in een stoel zitten met voortdurend trekken in het haar. Het is even wennen. “You only live once!

Gisteren en vandaag schilderden we ons te pletter in Munyama: een klein gezellig huttendorp met weinig voorzieningen. De nieuwe kerk begint al kleur te krijgen. Toen de dorpelingen tijdens onze pauze plots begonnen te schilderen, was het even schrikken. We zouden workshops ‘hoe houd je een verfborstel vast’ of ‘hoe maak je geen vlekken op de grond’ moeten geven. Hun hulpvaardigheid is echter wel bewonderenswaardig. We zagen ons eerste wild dier (bavianen) op de weg vandaag.

Gisterenavond zijn we ingepakt met dekens naar buiten getrokken om de mooie sterren te gaan bekijken (alhoewel sommigen het leuker vonden om in te dommelen onder deze hemel). Vader Valdemar is trouwens al een drie dagen spoorloos verdwenen. Waar hangt hij uit?

Ps: Marie is de grootste druiper van de groep (#smospot).
Ps: Jozefien transformeert in Cruella De Vil bij het schilderen.
Ps: Fonny was bijna een vinger kwijt door het ‘spelen’ met de schattige Pluto van Amalia.
Ps: Shana verschiet zich een ongeluk als er een pad midden in de nacht over haar voeten springt.
Ps: Tessa heeft haar eerste ‘toiletbezoek’ gebracht in Munyama. Laten we het eerder putplassen noemen in een weinig beschut plaatsje met gevaar voor pottenkijkers.
Ps: Charlotte krijgt terug op elk tijdstip van de dag vreetbuien.

Advertenties

Acties

Information

4 responses

30 07 2015
banaan

meer foto’s!!

30 07 2015
vercaigne

Fantastisch wat jullie allemaal beleven, een droomproject. Wat een inzet!
Heb je toevallig een foto van Cruella? Groetjes en nog een leuke tijd! Yo

31 07 2015
Caroline

Hey Marie, hier even een woordje van Caroline. Je doet dat daar precies wel goed hé. Knap wat je allemaal doet. Geniet maar van de unieke belevenissen. Sari en ik hebben er enkele dagen Rome opzitten. Daar ben jij laatst ook nog geweest hé. Wat een prachtige stad : alleen in de zomer een beetje heet : 38 graden. Maar het is wel een superfijne ervaring geweest. Meer uitleg als je terug thuis bent. We beginnen je toch al een beetje te missen maar je bent nu toch al halverwege. Héél veel liefs en groetjes en tot het volgend verslagje… Caroline x

2 08 2015
Ward

Dat zijn we gewoon van charlotte die vreetbuien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: