Be flexible

21 07 2015

…Het motto hier in Zuid-Afrika! Want plannen kunnen veranderen om eender welke reden dan ook, en tijdstippen zijn eerder richtlijnen. 

Half negen wordt met gemak half tien of tien uur. Een gewoonte die we soms zelf al eens over nemen. Neem nu gisteren we waren toen met ons Belgisch groepje de grens naar Zuid-Afrika terug overgestoken om eens goed uit te gaan eten en om te kijken of ze aan de andere kant wel choco hadden. ’s Avonds werden we op het speelplein verwacht om vijf uur voor een gezamenlijke barbecue met de leiders. Alleen waren we zo afgeleid door het shoppen dat we pas terug waren in Lesotho tegen zessen. We hebben ons toen maar heel snel gehaast en wat bleek…ze waren nog bezig om hout te snijden voor de “braai”! Na lang moeten wachten…het duurde tot elf uur…voor alles gereed was! Konden we eindelijk aan het vleesfestijn beginnen! Gesmaakt heeft het allezins!! 

Wat is er nog veranderd? Wel we zouden normaal, midden deze week van Maputsoe naar Maseru verhuizen. Omdat de missie daar blijkbaar niet verzien is om zoveel jong geweld ineens te ontvangen gaat dit niet meer gebeuren. In plaats worden we hier voor de komende twee weken “baas” van het speelplein terwijl father Vincent op retrait is. Be flexible and don’t worry…zeggen ze dan! 

Warmere groetjes….want we halen hier eindelijk de 20 graden!!! Mirte 

Advertenties

Acties

Informatie

One response

23 07 2015
Christel

Ja daar kunnen we hier inderdaad nog van leren om te onthaasten… alhoewel vastgelegde afspraken niet of te laat nakomen geeft soms ook onvoldoende structuur om een bepaald doel te bereiken. Maar ja… In Africa staat er gelukkig geen tijd op om “iets” te bereiken. Is het vandaag niet, dan is het morgen. Nog niet zo’n slechte en ongezonde ingesteldheid. Best leef je daar inderdaad volgens de regel “don’t worry, be happy” kan zeker es deugd doen. Ben blij dat de temperaturen iets hoger oplopen. Is toch aangenamer voor jullie.
Just enjoy it as much as you can and have a nice time together !!!

– groetjes vanuit Hasselt –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: