Faltam 4 dias

11 07 2014

‘Jullie gaan de finale van het WK missen!’ Dat is ongeveer de meest gehoorde reactie die je krijgt als je zegt dat je naar Brazilië gaat en pas vertrekt op 15 juli. Voor alle duidelijkheid. Brazilië is meer dan alleen maar de voetbal. Veel meer zelfs.

Centro Pastoral

Nadat we vorig jaar de boel grondig verkenden, keren we binnen enkele dagen terug om ‘ons’ project verder te zetten. Guiratinga, op de rand van de Mato Grosso, zal opnieuw onze thuishaven zijn. Dit keer gaan we er niet alleen om te helpen in het Jeugdcentrum, maar ook om een animatorcursus op te zetten, Engelse les te geven en speelplein te doen. Een kleine maand zal ons leven zich afspelen rond het kruispunt, in een bijna godverlaten stad, badend in de zon, genietend van het avontuur, met taal of zonder taal, en de plaatselijke reclameman die met zijn schelle stem ons steeds zal wekken om 5 uur ’s ochtends.

We kunnen uiteraard niet naar Brazilië zonder eerst onze vrienden in Rio de Janeiro. In dezelfde parochie waar we afgelopen zomer verbleven tijdens de wereldjongerendagen gaan we een weekendje verblijven. Het zal er wellicht een beetje minder druk zijn als vorig jaar. En we hoeven niet te vrezen dat ze nog in de overwinningsroes zitten van het WK. Want we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

We hopen jullie regelmatig op de hoogte te houden. Maar zoals jullie weten gaan we niet elke dag schrijven, want dan weten we niet meer wat vertellen als we thuis komen.

Bruno, Filine, Lynn en Wim

 


Acties

Information

Plaats een reactie